Fruitsalade met acaciahoning

Snijd alle ingrediënten (appel, ananas, kiwi, perziken, aardbeien en bananen) in stukjes en doe ze in een grote kom. Meng de Griekse yoghurt met de Melvita acacia honing en het vanille-extract (indien gebruikt) in een kleine kom. Roer goed door tot alles goed gemengd is. Giet de yoghurt-honing saus over het gesneden fruit en meng […]

Hartige taart met acaciahoning

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Klop de eieren in een grote kom en voeg de cottage cheese, vanille-extract, en een snufje zout toe. Meng goed door. Voeg de rozijnen en gehakte munt toe en meng voorzichtig tot alles goed verdeeld is. Voeg de honing […]

Filodeeg feta met sesamzaadjes en woudhoning

Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de feta in repen of blokjes van ongeveer 2-3 cm breed. Leg een vel filodeeg op een schoon oppervlak en bestrijk het licht met een beetje olijfolie of gesmolten boter. Leg de feta in het midden van het filodeeg en […]

Pompoenstoof met bloemenhoning

Zet alle ingrediënten klaar en snijd de pompoen in blokjes. Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de komijn, paprikapoeder en kaneel toe aan de pan. Roer goed door en bak nog 1 minuut om de aroma’s vrij te laten […]

Gegrilde pompoen met Light  

Verwarm de grill of grillpan voor op middelhoog vuur. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bij een flespompoen is de schil eetbaar. Meng in een kom de plakken pompoen met olijfolie, zout, peper en kaneel. Zorg ervoor dat alle plakken goed bedekt […]

Perziktaart met Light

Meng de bloem, poedersuiker en zout in een grote kom. Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op fijne kruimels lijkt. Voeg de eidooier toe en meng. Voeg indien nodig wat koud water toe om een samenhangend deeg te vormen. Vorm een bal van het […]

Appel-kaneelcake met bloemenhoning

Verwarm de oven voor op 175°C (of 160°C voor heteluchtoven). Vet een cakevorm in (bij voorkeur een vorm van 24 cm) en bekleed deze met bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een kom. Zet dit even apart. Klop de boter en de suiker samen in een grote kom tot een […]

Borrelplank met kaas, stokbrood en bloemenhoning

Snijd de brie of camembert, blauwaderkaas, geitenkaas en oude kaas in plakken of stukken en leg deze op een grote serveerplank of borrelplank. Zorg voor een mooie variatie in de vormen en kleuren van de kazen voor een aantrekkelijke presentatie. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg de plakjes stokbrood op een […]