Appeltaart met agavesiroop

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Agave_donker

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 50 g basterdsuiker
  • 100 ml Melvita agavesiroop
  • 300 g boter
  • Snufje zout
  • 1 kg stevige appels
  • 125 g rozijnen
  • 100 g walnoten
  • 3 el custardpoeder
  • 2 el suiker
  • 1 ei

Appeltaart met agavesiroop

10

personen

40

minuten

Zo maak je het

  • Doe het meel samen met de basterdsuiker, agavesiroop, een snufje zout en de koude boter in een beslagkom.
  • Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes, kneed het geheel vervolgens met een koele hand tot een homogene deegbal of gebruik een keukenmachine met kneedhaken.
  • Laat het deeg afgedekt minimaal een half uur rusten, zodat de boter weer hard kan worden.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd de appel in kleine stukjes.
  • Wel de rozijnen in 1,5 dl heet water en hak de walnoten kleiner, voeg ze samen met de custardpoeder toe aan de appelstukjes en schep dit om zodat alles goed gemengd is.
  • Vet de springvorm in met boter.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 0,5 cm dikte, bekleed hier de bakvorm mee.
  • Snijd van het resterende deeg repen van een 0,5 cm breedte.
  • Vul de vorm met het appelmengsel, dek dit af met een vlechtwerk van de deegrepen.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak de appeltaart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur goudbruin.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter