Granola-repen met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 100 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g gedroogde aardbeien, in stukjes gesneden
  • 4 el Melvita bloemenhoning
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g witte chocolade, gesmolten

Granola-repen met bloemenhoning

12

personen

35

minuten

Zo maak je het

  • Zet de oven aan op 170°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat of een ovenschaal met bakpapier.
  • Meng de havermout, gehakte amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogde aardbeien in een grote kom.
  • Meng de gesmolten kokosolie, Melvita bloemenhoning en vanille-extract in een aparte kom. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten en roer goed door totdat alles gelijkmatig is bedekt.
  • Verspreid het mengsel over de bakplaat en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel of je handen, zodat het compact en gelijkmatig is verdeeld.
  • Bak de granola-repen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en giet deze over de granola-repen. Verspreid de gesmolten chocolade gelijkmatig met een spatel.
  • Laat de chocolade opstijven en snijd de granola-repen in stukken zodra alles volledig is afgekoeld.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter