Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
Voeg de boter en suiker toe aan de droge ingrediënten en mix tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei en de 3 el Melvita acaciahoning. Kneed het geheel tot een glad deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad tot een dikte van ongeveer 1 cm.
Gebruik een ronde uitsteker (bijvoorbeeld een glas) om cirkels uit te steken. Gebruik een kleinere uitsteker (of de dop van een fles) om het midden eruit te halen en een ring te maken.
Leg de ringen op de bakplaat.
Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 12–15 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn.
Laat de honingringen afkoelen op een rooster.
Bestrooi de afgekoelde ringen met poedersuiker voor een feestelijke uitstraling, of serveer ze zoals ze zijn, met hun subtiele honingzoete smaak.