Meng alle ingrediënten de bloem, boter, 120 ml Melvita dadelstroop, gist, ei en citroen in een kom en laat afgedekt op een warme plek ± 1 uur rijzen.
Breng de 500ml Melvita dadelsiroop met de boter en gember aan de kook in een pannetje en laat ± 5 min. al roerend koken tot de siroop dikker wordt. Neem van het vuur.
Verdeel het deeg in stukken van circa 40 g en rol tot balletjes. Druk de balletjes iets plat.
Verhit het wafelijzer tot half hoog. Doe telkens 1 balletje deeg in het ijzer en druk goed plat. Bak 2-3 min. of tot de wafel mooi bruin en gaar is en iets opbolt als je het ijzer opendoet.
Snijd meteen met een scherp mes de wafel doormidden. Pas op, het is heet!
Verdeel een lepeltje Melvita dadelstroop over de binnenkant van 1 helft en druk de andere helft er voorzichtig op.
Gebruik voor perfect ronde stroopwafels de uitsteker