Vet een taartvorm van 24 cm in met boter en bestuif licht met bloem, of bekleed de bodem met bakpapier.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout en zet apart.
Klop in een grote mengkom de boter en suiker samen tot een romige, luchtige massa.
Voeg de Melvita acaciahoning toe en meng goed.
Voeg de eieren één voor één toe, zorg ervoor dat elk ei goed gemengd is voordat je het volgende toevoegt. Roer daarna het vanille-extract erdoor.
Voeg om de beurt een beetje van het bloemmengsel en een beetje melk toe aan het beslag, tot alles goed gemengd is en je een glad beslag hebt.
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.
Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem verder laat afkoelen op een rooster.
Smelt in een klein pannetje op laag vuur de boter en voeg de Melvita Acacia Honing en de slagroom of melk toe. Roer goed door en verwarm dit mengsel kort totdat alles gesmolten is en een gladde saus vormt.
Plaats de afgekoelde taart op een serveerschaal. Giet de warme honinglaag langzaam over de bovenkant van de taart, zodat het gelijkmatig verdeeld wordt en eventueel iets langs de zijkanten kan lopen.
Laat de honinglaag iets opstijven voordat je de taart aansnijdt.