- Verwijder het vlies aan de onderzijde van de spareribs.
- Meng zout, peper, paprikapoeder, knoflook- en uienpoeder.
- Wrijf de ribs in met deze rub en laat ze minstens 1 uur marineren (langer = beter, zelfs een nachtje in de koelkast).
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken tot het een stroperige saus is.
- Verwarm de BBQ.
- Leg de ribs in aluminiumfolie, besprenkel licht met water, en pak ze goed in.
- Bak 2 tot 2,5 uur tot ze zacht zijn.
- Haal de ribs van de BBQ en bestrijk ze royaal met de honing-BBQ saus.
- Grill ze nog 10-15 minuten op hoge temperatuur (200°C) tot de saus plakkerig en gekarameliseerd is. Keer ze tussendoor en smeer nog eens bij.
Vaderdag voor de deur? Zomer op je bord! Een vleugje Melvita brengt je BBQ meteen naar een hoger niveau.