Sinaasappel-cheesecake met agavesiroop

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Agave_Licht biologisch

Ingrediënten

  • 200 g volkoren biscuits
  • 60 g gesmolten boter
  • Zout
  • 900 g roomkaas
  • 4 eieren
  • 100g Melvita agavesiroop
  • 125 ml room
  • 2 cm geraspte gember
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 5 schijfjes sinaasappel (voor de garnering)

Sinaasappel-cheesecake met agavesiroop

8

personen

120

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de volkoren biscuits in de keukenmachine en maal fijn tot deze helemaal verkruimeld zijn.
  • Bekleed de springvorm. Meng de koekkruimels met wat zout en de gesmolten boter.
  • Doe de koekkruimels in de springvorm en druk aan. Meng de rest van de ingrediënten met elkaar met een elektrische mixer.
  • Giet het mengsel over de bodem.
  • Bak de taart in 1 tot 1 ½ uur af. Houd hem goed in de gaten. De bovenkant mag een klein beetje karamel kleuren.
  • Zet de oven op een kiertje als de taart gebakken is. Laat op deze manier nog minimaal een uur afkoelen.
  • Garneer met de schijven sinaasappel.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter