Lavendeltaart met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita Bloemenhoning Premium

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 120 g suiker
  • 3 el Melvita woudhoning
  • 3 eieren
  • 120 ml melk
  • 1 el gedroogde lavendelbloemen
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout

Lavendeltaart met bloemenhoning

8

personen

60

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm (ongeveer 22 cm) in en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de melk in een kleine steelpan totdat het bijna kookt.
  • Voeg de gedroogde lavendelbloemen toe en haal de pan van het vuur.
  • Laat de melk en lavendel 10 minuten trekken. Zeef daarna de lavendelbloemen uit de melk. Laat de lavendelmelk afkoelen.
  • Doe de boter en suiker in een grote kom en mix dit tot het licht en romig is. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten met een handmixer.
  • Voeg vervolgens de Melvita Premium bloemenhoning toe en mix goed door.
  • Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je goed blijft mixen na elke toevoeging.
  • Voeg vervolgens het vanille-extract toe.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout boven de kom met het botermengsel.
  • Voeg ook de afgekoelde lavendelmelk toe en meng dit voorzichtig tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter