Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Lavendeltaart met bloemenhoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g boter (op kamertemperatuur)
120 g suiker
3 el Melvita woudhoning
3 eieren
120 ml melk
1 el gedroogde lavendelbloemen
1 tl vanille-extract
Snufje zout
Delen
Print
Lavendeltaart met bloemenhoning
8
personen
60
minuten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm (ongeveer 22 cm) in en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de melk in een kleine steelpan totdat het bijna kookt.
Voeg de gedroogde lavendelbloemen toe en haal de pan van het vuur.
Laat de melk en lavendel 10 minuten trekken. Zeef daarna de lavendelbloemen uit de melk. Laat de lavendelmelk afkoelen.
Doe de boter en suiker in een grote kom en mix dit tot het licht en romig is. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten met een handmixer.
Voeg vervolgens de Melvita Premium bloemenhoning toe en mix goed door.
Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je goed blijft mixen na elke toevoeging.
Voeg vervolgens het vanille-extract toe.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout boven de kom met het botermengsel.
Voeg ook de afgekoelde lavendelmelk toe en meng dit voorzichtig tot een glad beslag.
Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.
Aanbevolen recepten
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Bekijk het gerecht
Paascake met woudhoning
Bekijk het gerecht
Paasscones met acaciahoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter