Kip met een honinglaag van bloemenhoning

Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Spoel de kip onder koud water af en dep deze goed droog met keukenpapier. Leg de kip in een braadslee of ovenschaal. Meng de Melvita bloemenhoning, olijfolie, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, gedroogde tijm, zout en zwarte peper in een kom. Roer goed door tot een glad mengsel. Bestrijk […]

Appelroosjes met bloemenhoning

Verwarm de oven voor op 190°C. Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd ze in zeer dunne halve maantjes (ongeveer 2-3 mm dik). Vul een kom met water en voeg het citroensap toe. Leg de appelpartjes in het water om verkleuren te voorkomen. Verhit het water met de appels een paar minuten […]

Smoothie met kaneel en bloemenhoning

Voeg de banaan, amandelmelk, bloemenhoning, gemalen kaneel, en (optioneel) de vanille-extract en Griekse yoghurt toe aan een blender. Mix alles op hoge snelheid tot een gladde en romige smoothie. Voeg ijsblokjes toe voor een koelere smoothie en blend opnieuw als je dat wilt. Proef de smoothie en voeg eventueel extra bloemenhoning toe voor meer zoetheid […]

Cranberrythee met light

Giet het cranberrysap in een pan en verwarm het op middelhoog vuur tot het net begint te stomen. Laat het niet koken om de delicate smaak te behouden. Voeg de Melvita light toe aan het verwarmde sap en roer goed door totdat de honing volledig is opgelost. Voeg het kaneelstokje toe voor extra smaak en […]

Gemberthee met woudhoning

Breng het water aan de kook in een pan. Voeg de gesneden gember toe en laat het 5-7 minuten zachtjes koken. Dit helpt de smaken van de gember goed vrij te komen. Zeef de gemberthee in een theepot of direct in kopjes om de gemberstukjes te verwijderen. Voeg de Melvita woudhoning toe aan de warme […]

Sinaasappeldrank met bloemenhoning

Pers de sinaasappels uit en doe het sap in een grote kan of kom. Voeg de bloemenhoning toe aan het sinaasappelsap en roer goed door tot de honing volledig is opgelost.  Voeg het koude water of bruiswater toe aan de kan en roer goed door.  Vul glazen met ijsblokjes en giet de sinaasappel-munt drank eroverheen. […]

Milde bloemenhoning-citroendressing

Meng de bloemenhoning, citroensap en Dijonmosterd in een kom. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen om een emulgerende dressing te maken. Breng op smaak met zout en peper.

Pittige bloemenhoning-sesamdressing

Meng de bloemenhoning, sojasaus en rijstazijn in een kom. Voeg de sesamolie, fijngesneden peper en geraspte gember toe en meng goed. Proef en voeg meer chilivlokken toe voor extra pit. Toepassing: Deze dressing is perfect voor een salade met groenten, noedels of zelfs als dip voor rauwkost.

Croissants met acacia honingboter

Meng 2 eetlepels zachte roomboter met 1 eetlepel Melvita Acaciahoning in een kommetje. Optioneel: voeg een snufje kaneel toe voor een subtiele twist. Roer goed door tot je een romige honingboter hebt. Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de croissants kort (3-5 minuten) in de oven zodat ze lekker knapperig en warm worden. Besmeer […]

Speltbrood met blauwe kaas en acaciahoning

Snij de bollen doormidden. Leg een blaadje sla op het brood met daarop de plakjes blauwe kaas. Strooi de gehakte walnoten gelijkmatig over de kaas. Besprenkel elk sneetje brood royaal met Melvita acacia honing voor een zachte, zoete smaak.

Wafels met aardbeien en acaciahoning

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg de melk, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed. Voeg het natte mengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag. Verhit een wafelijzer en vet het licht in met […]

American pancakes met woudhoning

 Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda, suiker en zout. Klop in een andere kom de melk, het ei en de gesmolten boter goed door elkaar. Voeg het natte mengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag. Niet te lang mixen; een paar klontjes is prima. Spatel de […]

Toast met perzik en bloemenhoning

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of koekenpan tot ze knapperig zijn. Besmeer elk sneetje met een royale laag zachte blauwe kaas. Leg plakjes perzik en bosbessen bovenop de kaas. Besprenkel elk sneetje met Melvita bloemenhoning voor een zoete, bloemige smaak. Garneer met een beetje rucola of een paar blaadjes verse munt voor een […]

Overnight oats met bloemenhoning

Meng de havermout, melk (of yoghurt), en chiazaad in een glazen pot of kom. Roer goed door en voeg de plakjes banaan toe. Voeg de pindakaas toe en meng lichtjes zodat er een subtiele smaak van pindakaas doorheen zit. Dek het potje af en zet het een nacht in de koelkast, zodat de havermout en […]

Warme toast met pindakaas en woudhoning

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of koekenpan tot ze licht goudbruin en knapperig zijn. Besmeer elk sneetje toast met een royale laag pindakaas. Verdeel de plakjes banaan gelijkmatig over de pindakaas. Besprenkel de toast met Melvita woudhoning.

Minisoesjes met geitenkaas en woudhoning

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng in een middelgrote pan het water, de boter en het zout aan de kook. Voeg de bloem in één keer toe en roer krachtig met een houten lepel tot het mengsel een bal vormt en loskomt van de zijkanten van de pan. Haal […]

Naanbrood-sandwiches met bloemenhoning

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de naanbroden op een bakplaat en bak ze ongeveer 2 minuten totdat ze warm en licht krokant zijn. Verhit een eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Breek de eieren in de pan en bak er een omelet van. Strooi de geraspte kaas over de opgesneden […]

Cupcakes met kaneel, pecannoten en bloemenhoning

Verwarm de oven voor op 175°C (of 160°C voor heteluchtoven). Zet papieren cakevormpjes in een cupcake-bakvorm. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een kom en zet apart. Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtige, romige massa. Voeg de honing toe en meng goed door. Klop […]

Chocolade smoothie met bloemenhoning

Snijd de banaan in stukken om het makkelijker te mixen. Doe de banaan, pindakaas, cacaopoeder, honing en melk in de blender. Mix alles op hoge snelheid tot je een gladde en romige smoothie hebt. Als je van een dikkere textuur houdt, kun je wat ijsblokjes toevoegen en nogmaals blenden. Proef de smoothie en voeg indien […]

Gebakken appels met bloemenhoning

Zet de oven aan op 180°C. Snij de bovenkant van de appels af en hol ze voorzichtig uit met een lepel of appelboor, zodat er ruimte is voor de vulling. Meng de walnoten, kaneel, nootmuskaat en rozijnen (of cranberries) in een kom. Voeg 2 el van de honing toe en meng goed zodat alles lichtjes […]

Gegrilde kipfilet met bloemenhoning

Meng de honing, sojasaus, olijfolie, fijngehakte knoflook en citroensap in een kom. Roer goed door tot een gladde marinade. Leg de kipfilets in een ondiepe schaal en giet de marinade erover. Zorg ervoor dat de kipfilets goed bedekt zijn. Dek de schaal af en laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast (bij […]

Mueslirepen van Delicious met acaciahoning

Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm de havermout, amandelen, kokos en het lijnzaad in een grote koekenpan (geen antiaanbakpan) al omscheppend voor zo’n 10-12 minuten tot het licht geroosterd is en doe het mengsel in een kom Verwarm ondertussen de boter, honing, suiker, vanille en een flinke snuf zeezout en laat dit 1 min […]

Witlof met geitenkaas en agavesiroop

Breng in een pan ruim water aan de kook met een beetje zout, voeg de witlofstronkjes toe en kook ze in 15 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op de grillstand Leg de stronkjes witlof in een beboterde schaal dicht tegen elkaar aan. Besprenkel ze met agave en bestrooi met peper en zout. Verhit de olijfolie in […]