Vet een cakevorm in (bij voorkeur een vorm van 24 cm) en bekleed deze met bakpapier.
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een kom. Zet dit even apart.
Klop de boter en de suiker samen in een grote kom tot een luchtige, romige massa.
Voeg de Melvita bloemenhoning toe en meng goed door.
Klop de eieren er één voor één door, gevolgd door de vanille-extract.
Voeg de droge ingrediënten in delen toe aan het natte mengsel, afwisselend met de melk. Begin en eindig met de droge ingrediënten. Mix alles goed door tot een glad beslag.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de appelstukjes (en eventueel gehakte noten) toe aan het beslag en meng voorzichtig door.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt. Als de cake te snel bruin wordt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie en verder bakken.
Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen op een rooster.
Verwarm de Melvita bloemenhoning lichtjes en bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cake ermee voor een mooie glans en extra smaak.