Romige rijstpudding met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita Bloemenhoning Premium

Ingrediënten

  • 75 g dessertrijst (zoals rondkorrelrijst of risottorijst)
  • 250 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 2 el Melvita Premium bloemenhoning (plus extra voor garnering)
  • ½ tl vanille-extract
  • ½ tl kaneel (optioneel)
  • Snufje zout
  • ½ rijpe mango, in blokjes gesneden

Romige rijstpudding met bloemenhoning

2

personen

25

minuten

Zo maak je het

  • Spoel de rijst af en kook deze in 250 ml melk op laag vuur, onder regelmatig roeren, tot de rijst zacht is en de melk grotendeels is opgenomen (ongeveer 15 minuten).
  • Voeg de slagroom, Melvita Premium bloemenhoning, vanille-extract, kaneel en een snufje zout toe.
  • Roer goed door en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de pudding dikker wordt.
  • Haal de pan van het vuur en laat de rijstpudding iets afkoelen. Hij wordt nog steviger naarmate hij afkoelt.
  • Verdeel de rijstpudding over twee schaaltjes.
  • Top af met blokjes mango en besprenkel met extra Melvita Premium bloemenhoning.
  • Serveer warm of koud, afhankelijk van je voorkeur.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter