Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Filodeeg feta met sesamzaadjes en woudhoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
200 g feta
6-8 vellen filodeeg
2 el Melvita woudhoning
2 el sesamzaadjes (wit of zwart)
2 el olijfolie (of gesmolten boter)
Peper naar smaak
Verse munt of peterselie voor garnering (optioneel)
Delen
Print
Filodeeg feta met sesamzaadjes en woudhoning
4
personen
25
minuten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de feta in repen of blokjes van ongeveer 2-3 cm breed.
Leg een vel filodeeg op een schoon oppervlak en bestrijk het licht met een beetje olijfolie of gesmolten boter.
Leg de feta in het midden van het filodeeg en vouw de zijkanten over de feta heen zodat je een pakketje maakt.
Herhaal dit proces met de resterende filodeegvellen en feta.
Bestrijk elk pakketje met een dunne laag Melvita woudhoning voor een lichtzoete smaak en een mooie glans.
Strooi de sesamzaadjes gelijkmatig over de bovenkant van elk pakketje.
Leg de pakketjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten, of tot het filodeeg goudbruin en krokant is.
Haal de feta-pakketjes uit de oven en laat ze even afkoelen.
Garneer eventueel met verse munt of peterselie en serveer warm.
Aanbevolen recepten
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Bekijk het gerecht
Paascake met woudhoning
Bekijk het gerecht
Paasscones met acaciahoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter