Pompoenstoof met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

melvita_bloemenhoning_groep_2021

Ingrediënten

  • 600 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 el Melvita bloemenhoning
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 g kikkererwten (gekookt, uitgelekt)
  • 1 handje rozijnen
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander

Pompoenstoof met bloemenhoning

4

personen

35

minuten

Zo maak je het

  • Zet alle ingrediënten klaar en snijd de pompoen in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg de komijn, paprikapoeder en kaneel toe aan de pan. Roer goed door en bak nog 1 minuut om de aroma’s vrij te laten komen.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en roer ze goed door de specerijen.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de stoofpot 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen gaar is.
  • Roer de kikkererwten, rozijnen en Melvita bloemenhoning door de stoofpot. Laat het nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Garneer de pompoenstoof met verse koriander of peterselie.
  • Serveer met warm brood, couscous of rijst.

Aanbevolen recepten

grapfruitsap met honing gmet gember
Grapefruitsap met honing met gember
Gourmet,Meal,Of,White,Brie,Cheese,Or,Camembert,With,Thyme,
Brie met tijmhoning
shutterstock_2230537013
Perzikcrumble met bloemenhoning en vanille-ijs

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter