Klop de boter en suiker samen in een kom tot een luchtig en romig mengsel.
Voeg de Melvita klaver- en bloemenhoning en het vanille-extract toe en klop goed door.
Klop het ei erdoor tot alles goed gemengd is.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout samen (en eventueel een snufje kaneel of nootmuskaat voor een warmere smaak). Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer alles goed door tot een samenhangend deeg ontstaat.
Rol kleine balletjes van het deeg (ongeveer ter grootte van een walnoot) en leg ze op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze zullen een beetje uitlopen.
Druk elk balletje lichtjes plat met een vork of de onderkant van een glas om een mooie ronde vorm te krijgen.
Bak de koekjes 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn. De koekjes zullen nog wat zachter zijn in het midden, maar ze worden steviger bij het afkoelen.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.