Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Gebakken peren met walnoten, cranberries en bloemenhoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
4 peren (bijvoorbeeld Conference of Gieser Wildeman)
4 el Melvita Premium bloemenhoning
50 g walnoten, grof gehakt
50 g amandelen, grof gehakt
50 g gedroogde cranberries
1 tl kaneel
2 el boter of plantaardige olie
Vanille-ijs of slagroom voor serveren (optioneel)
Delen
Print
Gebakken peren met walnoten, cranberries en bloemenhoning
4
personen
40
minuten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Leg de peren met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
Meng de walnoten, amandelen, cranberries en kaneel in een kom.
Voeg 2 el van de Melvita Premium bloemenhoning toe en meng goed totdat alles lichtjes bedekt is.
Verdeel het noten- en fruitmengsel over de perenhelften en druk het een beetje aan.
Strooi de boter of verdeel de plantaardige olie over de peren en giet de resterende Melvita Premium bloemenhoning over de peren en vulling.
Bak de peren 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze zacht zijn en de vulling goudbruin en bubbelt.
Serveer de gebakken peren warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een beetje slagroom voor een extra feestelijke traktatie.
Aanbevolen recepten
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Bekijk het gerecht
Paascake met woudhoning
Bekijk het gerecht
Paasscones met acaciahoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter