Kaasplateau met Franse kazen, druiven, walnoten en bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

melvita_bloemenhoning_groep_2021

Ingrediënten

  • 150 g Brie (bij voorkeur rijp en romig)
  • 150 g Camembert
  • 150 g Comté
  • 150 g Roquefort
  • 150 g Chèvre (zachte geitenkaas)
  • 300 g groene druiven (pitloos, gewassen)
  • 150 g walnoten (licht geroosterd voor extra smaak)
  • 4 el Melvita bloemenhoning
  • Een assortiment crackers (naturel, volkoren en met zaden)

Kaasplateau met Franse kazen, druiven, walnoten en bloemenhoning

6

personen

20

minuten

Zo maak je het

  •  Haal de kazen 30-60 minuten voor het serveren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dit verbetert de smaak en textuur.
  • Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan, totdat ze lichtbruin en geurig zijn.
  • Plaats de kazen op de plank en verdeel ze gelijkmatig. Zorg dat de zachte kazen (zoals Brie en Camembert) niet tegen de hardere kazen liggen om smaken niet te vermengen.
  • Voeg hoopjes groene druiven en walnoten toe tussen de kazen.
  • Zet een klein schaaltje Melvita bloemenhoning op de plank of sprenkel wat honing over de walnoten.
  • Plaats de crackers aan de rand van het plateau of in een aparte schaal.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter