Meng de bloem, poedersuiker en zout in een grote kom. Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op fijne kruimels lijkt.
Voeg de eidooier toe en meng. Voeg indien nodig wat koud water toe om een samenhangend deeg te vormen.
Vorm een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat het minimaal 15-20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C . Vet een taartvorm van 24 cm in met boter of bekleed deze met bakpapier.
Meng in een kom de perzikschijfjes met de Melvita Light, vanille-extract, citroensap en eventueel een snufje kaneel of gemberpoeder. Voeg de maïzena toe en meng goed, zodat alle perziken licht bedekt zijn.
Rol het gekoelde deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot het groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Leg het deeg in de vorm en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg de perzikschijfjes in een mooie waaiervorm op het deeg, zodat de vulling gelijkmatig is verdeeld.
Bak de perziktaart 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de korst goudbruin en knapperig is en de perziken zacht zijn.
Haal de taart uit de oven en laat hem een beetje afkoelen.