Witlof met geitenkaas en agavesiroop

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Agave_Licht biologisch

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witlof
  • boter of olie om in te vetten
  • 2 el Melvita agave light
  • zout en peper
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 200 gr geitenkaas (zacht)
  • 150 ml room
  • zout en peper

Witlof met geitenkaas en agavesiroop

4

personen

30

minuten

Zo maak je het

  • Breng in een pan ruim water aan de kook met een beetje zout, voeg de witlofstronkjes toe en kook ze in 15 minuten beetgaar.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Leg de stronkjes witlof in een beboterde schaal dicht tegen elkaar aan. Besprenkel ze met Melvita agavesiroop en bestrooi met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg er de room aan toe. Snij de geitenkaas in stukjes en smelt ze in de warme room.
  • Schep goed om en laat enkele minuutjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de witlof met de saus en gratineer de schotel nog 3 à 4 minuten onder de grill.
  • Garneer met de takjes peterselie.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter