Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Tiramisu chocolade cake met Melvita Professional
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
100 g pure chocolade
100 g boter
100 g suiker
2 eieren
75 g bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout
250 g mascarpone
200 ml slagroom
50 g poedersuiker
1 tl vanille-extract
150 ml sterke koffie of espresso
10 lange vingers
2 el cacaopoeder
Geraspte chocolade
Melvita Professioneal
Delen
Print
Tiramisu chocolade cake met Melvita Professional
10
personen
75
minuten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat iets afkoelen.
Klop de suiker en eieren luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanille-extract.
Spatel de mascarpone er voorzichtig door tot een gladde room.
Meng de koffie met de koffielikeur.
Doop de lange vingers kort in de koffie (niet te lang, anders worden ze te zacht).
Plaats de afgekoelde chocolade laag als basis.
Smeer een laag mascarponeroom erover.
Verdeel de geweekte lange vingers over de mascarponeroom.
Herhaal nog een laag mascarponeroom en lange vingers.
Eindig met een dikke laag mascarponeroom.
Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast, liefst een hele nacht, zodat de smaken goed intrekken.
Zeef de cacaopoeder over de bovenkant.
Bestrooi met chocoladevlokken of geraspte chocolade.
Versier het bord met Melvita Professional.
Aanbevolen recepten
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Bekijk het gerecht
Paascake met woudhoning
Bekijk het gerecht
Paasscones met acaciahoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter