Minisoesjes met geitenkaas en woudhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita Woudhoning Premium

Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 3 middelgrote eidooiers
  • Snufje zout
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 el Melvita Premium woudhoning
  • 1 el fijngehakte verse bieslook
  • Zout en peper naar smaak
  • Extra honing voor drizzling
  • Fijngehakte noten
  • Extra fijngehakte tijm

Minisoesjes met geitenkaas en woudhoning

8

personen

45

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Breng in een middelgrote pan het water, de boter en het zout aan de kook.
  • Voeg de bloem in één keer toe en roer krachtig met een houten lepel tot het mengsel een bal vormt en loskomt van de zijkanten van de pan.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel enkele minuten afkoelen.
  • Voeg de eieren één voor één toe, goed roerend na elke toevoeging tot het deeg glad en glanzend is.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit kleine hoopjes deeg (ongeveer 2-3 cm in diameter) op de bakplaat.
  • Bak de soesjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en stevig aanvoelen.
  • Laat de soesjes volledig afkoelen op een rooster.
  • Meng in een kom de zachte geitenkaas en de Melvita woudhoning tot een glad mengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de afgekoelde soesjes doormidden of maak een klein gaatje aan de onderkant van elk soesje.
  • Vul een spuitzak met het geitenkaasmengsel en spuit een beetje vulling in elk soesje.
  • Leg de gevulde soesjes op een serveerschaal.
  • Besprenkel met extra Melvita woudhoning en garneer met fijngehakte noten en tijm.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke minisoesjes..

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter