Filodeeghapjes met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediënten

  • 1 pakje filodeeg
  • 3-4 el Melvita bloemenhoning
  • 100 g gemengde noten
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei (losgeklopt, voor het bestrijken)
  • 75 g boter (gesmolten, voor het bestrijken van het deeg)
  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 3 el Melvita bloemenhoning
  • ½ tl citroensap

Filodeeghapjes met bloemenhoning

12

personen

50

minuten

Zo maak je het

  • Hak de gemengde noten grof.
  • Meng de noten met de kaneel en 2 el Melvita bloemenhoning.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje gesmolten boter.
  • Leg een vel filodeeg in de ovenschaal en bestrijk met gesmolten boter.
  • Herhaal dit met ongeveer 5-6 lagen filodeeg.
  • Verdeel de helft van het notenmengsel over het deeg.
  • Bedek met nog 5-6 lagen filodeeg, telkens bestreken met boter.
  • Verdeel de rest van de notenvulling erover.
  • Dek af met nog 5 lagen filodeeg, telkens ingesmeerd met boter.
  • Snijd de filodeeg in ruiten of vierkantjes met een scherp mes.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei voor een mooie glans.
  • Bak de filodeeg in de oven gedurende 30-35 minuten, tot goudbruin en knapperig.
  • Breng het water en de suiker aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  • Voeg de Melvita bloemenhoning en het citroensap toe en laat nog 5 minuten inkoken.
  • Laat de siroop iets afkoelen.
  • Haal de filodeeg uit de oven en giet direct de warme siroop erover.
  • Laat de filodeeg minstens 2 uur rusten zodat de siroop goed wordt opgenomen.

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter