Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Filodeeghapjes met bloemenhoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
1 pakje filodeeg
3-4 el Melvita bloemenhoning
100 g gemengde noten
1 tl kaneel
1 ei (losgeklopt, voor het bestrijken)
75 g boter (gesmolten, voor het bestrijken van het deeg)
100 ml water
100 g suiker
3 el Melvita bloemenhoning
½ tl citroensap
Delen
Print
Filodeeghapjes met bloemenhoning
12
personen
50
minuten
Zo maak je het
Hak de gemengde noten grof.
Meng de noten met de kaneel en 2 el Melvita bloemenhoning.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een pannetje.
Vet een ovenschaal in met een beetje gesmolten boter.
Leg een vel filodeeg in de ovenschaal en bestrijk met gesmolten boter.
Herhaal dit met ongeveer 5-6 lagen filodeeg.
Verdeel de helft van het notenmengsel over het deeg.
Bedek met nog 5-6 lagen filodeeg, telkens bestreken met boter.
Verdeel de rest van de notenvulling erover.
Dek af met nog 5 lagen filodeeg, telkens ingesmeerd met boter.
Snijd de filodeeg in ruiten of vierkantjes met een scherp mes.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei voor een mooie glans.
Bak de filodeeg in de oven gedurende 30-35 minuten, tot goudbruin en knapperig.
Breng het water en de suiker aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
Voeg de Melvita bloemenhoning en het citroensap toe en laat nog 5 minuten inkoken.
Laat de siroop iets afkoelen.
Haal de filodeeg uit de oven en giet direct de warme siroop erover.
Laat de filodeeg minstens 2 uur rusten zodat de siroop goed wordt opgenomen.
Aanbevolen recepten
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Bekijk het gerecht
Paascake met woudhoning
Bekijk het gerecht
Paasscones met acaciahoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter