Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Honing-kaneel broodjes met acacia honing
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
250 ml lauwwarme melk
1 zakje droge gist (7 g)
75 g suiker
500 g bloem
½ tl zout
1 ei
75 g ongezouten boter (gesmolten)
50 g zachte boter
3 el Melvita Acacia honing
2 tl kaneel
50 g bruine suiker
Takje munt
Delen
Print
Honing-kaneel broodjes met acacia honing
12
personen
50
minuten
Zo maak je het
Meng de lauwwarme melk met gist en een eetlepel suiker. Laat 10 minuten staan tot het begint te schuimen.
Voeg bloem, resterende suiker, zout, ei en gesmolten boter toe.
Kneed 8–10 minuten tot een soepel deeg.
Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek, tot het verdubbeld is.
Maak de vulling van de zachte boter, honing, kaneel en bruine suiker tot een smeerbare pasta.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik.
Smeer de vulling gelijkmatig over het deeg uit.
Rol het deeg op vanaf de lange zijde en snijd in plakken van ca. 3 cm dik.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, met wat ruimte ertussen.
Laat de rolletjes nog eens 30 minuten rijzen onder een doek.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de rolletjes 20–25 minuten goudbruin.
Garneer met munt blaadjes.
Aanbevolen recepten
Honing-kaneel broodjes met acacia honing
Bekijk het gerecht
Yoghurt met nectarine en bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Jingle Berry Christmas Cake met bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Feestdagen
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter