Tiramisu chocolade cake met Melvita Professional

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Professional_flesje

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 75 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 ml sterke koffie of espresso
  • 10 lange vingers
  • 2 el cacaopoeder
  • Geraspte chocolade
  • Melvita Professioneal

Tiramisu chocolade cake met Melvita Professional

10

personen

75

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat iets afkoelen.
  • Klop de suiker en eieren luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanille-extract.
  • Spatel de mascarpone er voorzichtig door tot een gladde room.
  • Meng de koffie met de koffielikeur.
  • Doop de lange vingers kort in de koffie (niet te lang, anders worden ze te zacht).
  • Plaats de afgekoelde chocolade laag als basis.
  • Smeer een laag mascarponeroom erover.
  • Verdeel de geweekte lange vingers over de mascarponeroom.
  • Herhaal nog een laag mascarponeroom en lange vingers.
  • Eindig met een dikke laag mascarponeroom.
  • Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast, liefst een hele nacht, zodat de smaken goed intrekken.
  • Zeef de cacaopoeder over de bovenkant.
  • Bestrooi met chocoladevlokken of geraspte chocolade.
  • Versier het bord met Melvita Professional.

 

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter