Pompoenstoof met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

melvita_bloemenhoning_groep_2021

Ingrediënten

  • 600 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 el Melvita bloemenhoning
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 g kikkererwten (gekookt, uitgelekt)
  • 1 handje rozijnen
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander

Pompoenstoof met bloemenhoning

4

personen

35

minuten

Zo maak je het

  • Zet alle ingrediënten klaar en snijd de pompoen in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg de komijn, paprikapoeder en kaneel toe aan de pan. Roer goed door en bak nog 1 minuut om de aroma’s vrij te laten komen.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en roer ze goed door de specerijen.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de stoofpot 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen gaar is.
  • Roer de kikkererwten, rozijnen en Melvita bloemenhoning door de stoofpot. Laat het nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Garneer de pompoenstoof met verse koriander of peterselie.
  • Serveer met warm brood, couscous of rijst.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter