Perzikcrumble met bloemenhoning en vanille-ijs

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediënten

  • 600 g rijpe perziken
  • 2 el bloem
  • 3 el Melvita bloemenhoning
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 120 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 1/4 tl zout
  • 60 g koude boter (in blokjes)
  • 100 ml melk
  • Vanille-ijs (4 bollen)
  • Extra Melvita bloemenhoning

Perzikcrumble met bloemenhoning en vanille-ijs

4

personen

50

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C .
  • Snijd de perziken in plakjes.
  • Meng de perziken met de bloem, bloemenhoning, vanille-extract, kaneel en een snufje zout in een ovenschaal van ca. 20×20 cm.
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout.
  • Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op kruimels lijkt.
  • Voeg de melk toe en meng tot een dik, kleverig beslag (niet te lang mengen).
  • Schep het deeg in hoopjes bovenop de perziken (het hoeft niet egaal te zijn – dat geeft juist die rustieke crumble-look).
  • Bak in het midden van de oven gedurende 30–35 minuten, tot het deeg goudbruin is en de perzikvulling borrelt.
  • Laat de crumble 5–10 minuten afkoelen.
  • Serveer warm, met een bol vanille-ijs en eventueel een extra drizzle bloemenhoning.

 

Aanbevolen recepten

Crispy,Fried,Chicken,Drizzled,With,Honey,On,White,Plate,,Sweet
Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning
Pumpkin,French,Toast,With,Apricot.,Autumn,Swasonal,Food.
Wentelteefjes met gekarameliseerde perziken en Melvita light
Risotto,With,Sage,Honey,And,Parmesan,Cheese
Romige risotto met woudhoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter