Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Perzikcrumble met bloemenhoning en vanille-ijs
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
600 g rijpe perziken
2 el bloem
3 el Melvita bloemenhoning
1 tl vanille-extract
1/2 tl kaneel
Snufje zout
120 g bloem
1,5 tl bakpoeder
2 el suiker
1/4 tl zout
60 g koude boter (in blokjes)
100 ml melk
Vanille-ijs (4 bollen)
Extra Melvita bloemenhoning
Delen
Print
Perzikcrumble met bloemenhoning en vanille-ijs
4
personen
50
minuten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C .
Snijd de perziken in plakjes.
Meng de perziken met de bloem, bloemenhoning, vanille-extract, kaneel en een snufje zout in een ovenschaal van ca. 20×20 cm.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout.
Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op kruimels lijkt.
Voeg de melk toe en meng tot een dik, kleverig beslag (niet te lang mengen).
Schep het deeg in hoopjes bovenop de perziken (het hoeft niet egaal te zijn – dat geeft juist die rustieke crumble-look).
Bak in het midden van de oven gedurende 30–35 minuten, tot het deeg goudbruin is en de perzikvulling borrelt.
Laat de crumble 5–10 minuten afkoelen.
Serveer warm, met een bol vanille-ijs en eventueel een extra drizzle bloemenhoning.
Aanbevolen recepten
Yoghurt met nectarine en bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Jingle Berry Christmas Cake met bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Citroenthee met gemberhoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Feestdagen
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter