Paasscones met acaciahoning

Dit recept wordt bereid met

Acacia_Honing_365g

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g koude ongezouten roomboter
  • 1/4 tl zout
  • 40 g suiker
  • 125 ml volle melk
  • 1 ei
  • Handvol rozijnen of krenten
  • 8 el Melvita acaciahoning

Paasscones met acaciahoning

8

personen

30

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel, zout en suiker in een kom.
  • Voeg de koude boter toe en wrijf deze tussen je vingers tot het op broodkruim lijkt.
  • Roer de melk, Melvita acaciahoning en de rozijnen erdoor en kneed het kort tot een zacht deeg.
  • Rol het deeg uit tot 2,5 cm dik en steek cirkels uit (bijv. met een glas).
  • Leg ze op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei voor een mooie glans.
  • Bak de scones in 12–15 minuten goudbruin en laat het afkoelen op een rooster.
  • Snijd doormidden en serveer met de roomboter en Melvita acaciahoning.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter