Lavendeltaart met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita Bloemenhoning Premium

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 120 g suiker
  • 3 el Melvita woudhoning
  • 3 eieren
  • 120 ml melk
  • 1 el gedroogde lavendelbloemen
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout

Lavendeltaart met bloemenhoning

8

personen

60

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm (ongeveer 22 cm) in en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de melk in een kleine steelpan totdat het bijna kookt.
  • Voeg de gedroogde lavendelbloemen toe en haal de pan van het vuur.
  • Laat de melk en lavendel 10 minuten trekken. Zeef daarna de lavendelbloemen uit de melk. Laat de lavendelmelk afkoelen.
  • Doe de boter en suiker in een grote kom en mix dit tot het licht en romig is. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten met een handmixer.
  • Voeg vervolgens de Melvita Premium bloemenhoning toe en mix goed door.
  • Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je goed blijft mixen na elke toevoeging.
  • Voeg vervolgens het vanille-extract toe.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout boven de kom met het botermengsel.
  • Voeg ook de afgekoelde lavendelmelk toe en meng dit voorzichtig tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter