Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Jingle Berry Christmas Cake met bloemenhoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
350 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
3 tl kaneel
½ tl nootmuskaat
1/4 tl kruidnagelpoeder
½ tl zout
450 g ongezouten boter
250 g kristalsuiker
200 g Melvita bloemenhoning
4 eieren
2 tl vanille extract
250 ml karnemelk
300 g cranberry
100 ml sinaasappelsap
250 g roomkaas
½ tl gemberpoeder
500g poedersuiker + iets extra
Delen
Print
Jingle Berry Christmas Cake met bloemenhoning
8
personen
65
minuten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet drie bakvormen (rond, 20 cm) in en bekleed met bakpapier.
Meng bloem, bakpoeder, baking soda, 2 tl kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout in een kom.
Klop in een andere kom de boter 150 g Melvita bloemenhoning en 150 g suiker romig.
Voeg de eieren één voor één toe en mix het door.
Voeg vanille toe.
Voeg afwisselend het bloemmengsel en de karnemelk toe, mix tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de drie vormen en bak 25–30 min. Laat volledig afkoelen.
Doe cranberry’s, 50 g Melvita bloemenhoning, 100 g suiker, sinaasappelsap, 1 tl kaneel en gember in een pan.
Laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de bessen openbarsten en de saus indikt
Laat de cranberryvulling volledig afkoelen.
Klop de boter romig en voeg beetje bij beetje poedersuiker toe.
Mix roomkaas en vanille erdoor tot een gladde, luchtige frosting.
Leg een taart laag op een taartplateau.
Smeer er een laag frosting op, gevolgd door cranberryvulling.
Herhaal met de tweede taart laag.
Leg de derde taart laag erop en smeer de hele taart strak af met frosting.
Maak aan de zijkant van de taart gelijke ribbels met een paletmes of taartscraper.
Garneer de bovenkant met verse cranberry’s, takjes rozemarijn, kaneelstokjes en steranijs.
Plaats kleine kerstboompjes als decoratie bovenop voor een winters tafereel.
Versier de taart met een zuurstok
Bestrooi licht met poedersuiker voor een besneeuwd effect.
Aanbevolen recepten
Yoghurt met nectarine en bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Jingle Berry Christmas Cake met bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Citroenthee met gemberhoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Feestdagen
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter