Gebakken peren met walnoten, cranberries en bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita Bloemenhoning Premium

Ingrediënten

  • 4 peren (bijvoorbeeld Conference of Gieser Wildeman)
  • 4 el Melvita Premium bloemenhoning
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 1 tl kaneel
  • 2 el boter of plantaardige olie
  • Vanille-ijs of slagroom voor serveren (optioneel)

Gebakken peren met walnoten, cranberries en bloemenhoning

4

personen

40

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Leg de peren met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
  • Meng de walnoten, amandelen, cranberries en kaneel in een kom.
  • Voeg 2 el van de Melvita Premium bloemenhoning toe en meng goed totdat alles lichtjes bedekt is.
  • Verdeel het noten- en fruitmengsel over de perenhelften en druk het een beetje aan.
  • Strooi de boter of verdeel de plantaardige olie over de peren en giet de resterende Melvita Premium bloemenhoning over de peren en vulling.
  • Bak de peren 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze zacht zijn en de vulling goudbruin en bubbelt.
  • Serveer de gebakken peren warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een beetje slagroom voor een extra feestelijke traktatie.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter