Gebakken feta met tijmhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita Tijm

Ingrediënten

  • 1 blokje feta
  • 10-12 kerstomaten
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • Paar chilivlokken
  • 3 takjes tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen
  • 3 el Melvita tijmhoning
  • ½ tl zwarte peper, versgemalen

Gebakken feta met tijmhoning

4

personen

35

minuten

Zo maak je het

  • Leg de feta in het midden van een kleine ovenschaal of een pannetje, schik er de tomaten en knoflook omheen.
  • Rits de blaadjes van de tijm en strooi samen met de chilivlokken over de feta en tomaten.
  • Besprenkel alles in de ovenschaal met wat olie en rasp de schil van een halve citroen
  • Snijd de citroen en leg 3 schijfjes bij de feta.
  • Meng de Melvita tijmhoning met versgemalen peper in een apart potje en verdeel de helft hiervan over de feta en groenten.
  • Bak de feta 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verdeel de resterende peperhoning over de warme feta.
  • Serveer met brood of rauwe groenten.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter