Gebakken appels met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_BIO_Bloemenhoning

Ingrediënten

  • 4 rode appels (bijvoorbeeld Elstar of Jonagold)
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 4 el Melvita biologische bloemenhoning
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 el boter of plantaardige olie
  • 50 g rozijnen of gedroogde cranberries
  • Vanille-ijs of slagroom voor serveren

Gebakken appels met bloemenhoning

4

personen

40

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de bovenkant van de appels af en hol ze voorzichtig uit met een lepel of appelboor, zodat er ruimte is voor de vulling.
  • Meng de walnoten, kaneel, nootmuskaat en rozijnen (of cranberries) in een kom.
  • Voeg 2 el van de Melvita biologische bloemenhoning toe en meng goed zodat alles lichtjes bedekt is.
  • Schep de honing-walnotenvulling in de holte van de appels tot ze goed gevuld zijn. Bestrijk de bovenkant van de appels met de resterende honing en verdeel de boter of olie erover.
  • Leg de gevulde appels in een ovenschaal en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de appels zacht zijn en de vulling goudbruin en bubbelt.
  • Serveer de gebakken appels warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een beetje slagroom voor een extra feestelijke traktatie.

Aanbevolen recepten

grapfruitsap met honing gmet gember
Grapefruitsap met honing met gember
Gourmet,Meal,Of,White,Brie,Cheese,Or,Camembert,With,Thyme,
Brie met tijmhoning
shutterstock_2230537013
Perzikcrumble met bloemenhoning en vanille-ijs

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter