Filodeeghapjes met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediënten

  • 1 pakje filodeeg
  • 3-4 el Melvita bloemenhoning
  • 100 g gemengde noten
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei (losgeklopt, voor het bestrijken)
  • 75 g boter (gesmolten, voor het bestrijken van het deeg)
  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 3 el Melvita bloemenhoning
  • ½ tl citroensap

Filodeeghapjes met bloemenhoning

12

personen

50

minuten

Zo maak je het

  • Hak de gemengde noten grof.
  • Meng de noten met de kaneel en 2 el Melvita bloemenhoning.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje gesmolten boter.
  • Leg een vel filodeeg in de ovenschaal en bestrijk met gesmolten boter.
  • Herhaal dit met ongeveer 5-6 lagen filodeeg.
  • Verdeel de helft van het notenmengsel over het deeg.
  • Bedek met nog 5-6 lagen filodeeg, telkens bestreken met boter.
  • Verdeel de rest van de notenvulling erover.
  • Dek af met nog 5 lagen filodeeg, telkens ingesmeerd met boter.
  • Snijd de filodeeg in ruiten of vierkantjes met een scherp mes.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei voor een mooie glans.
  • Bak de filodeeg in de oven gedurende 30-35 minuten, tot goudbruin en knapperig.
  • Breng het water en de suiker aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  • Voeg de Melvita bloemenhoning en het citroensap toe en laat nog 5 minuten inkoken.
  • Laat de siroop iets afkoelen.
  • Haal de filodeeg uit de oven en giet direct de warme siroop erover.
  • Laat de filodeeg minstens 2 uur rusten zodat de siroop goed wordt opgenomen.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter