Cheesecake met verse aardbeien en agavesiroop licht

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Agave_Licht biologisch

Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers
  • 4 g agar agar
  • 2,5 dl sinaasappelsap
  • 5 dl yoghurt
  • 500 g kwark
  • 3 el Melvita agavesiroop licht
  • 1 vanille stokje
  • 250 g verse aardbeien

Cheesecake met verse aardbeien en agavesiroop licht

10

personen

45

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een ronde springvorm van 20 cm met bakpapier.
  • Meng de verkruimelde koekjes met gesmolten boter en druk dit mengsel stevig in de bodem en de zijkant van de springvorm. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Klop de roomkaas, zure room, suiker, Melvita agavesiroop licht en vanille-extract tot een glad mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren toe tot alles goed gemengd is.
  • Giet het roomkaasmengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-50 minuten.
  • Laat de cheesecake in de springvorm volledig afkoelen op kamertemperatuur.
  • Zet het daarna minstens 4 uur of bij voorkeur een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de cheesecake uit de springvorm en leg je de in plakjes gesneden  aardbeien bovenop de cheesecake.
  • Drizzle de aardbeien met Melvita agavesiroop licht naar smaak.

Aanbevolen recepten

Pastries.,Sweet,Buns,With,Cottage,Cheese,Filling,And,Honey,In
Honing-kaneel broodjes met acacia honing
Oatmeal,With,Fruits,And,Honey,On,A,White,Background
Yoghurt met nectarine en bloemenhoning
Jingle berry christmas cake website
Jingle Berry Christmas Cake met bloemenhoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter