Bananenbrood met honing & gember

Dit recept wordt bereid met

Melvita_honing en gember

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 100 g Melvita honing & gember
  • 2 eieren
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl kaneel

Bananenbrood met honing & gember

10

personen

75

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een cakevorm van ongeveer 23 x 13 cm in en bekleed deze met bakpapier.
  • In een grote kom, meng de geprakte bananen met Melvita honing & gember, eieren, gesmolten kokosolie en vanille-extract tot een glad mengsel.
  • In een andere kom, meng het havermeel, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en roer tot alles net gemengd is.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of tot een satéprikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  •  Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je het uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een rooster.

Aanbevolen recepten

Crispy,Fried,Chicken,Drizzled,With,Honey,On,White,Plate,,Sweet
Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning
Pumpkin,French,Toast,With,Apricot.,Autumn,Swasonal,Food.
Wentelteefjes met gekarameliseerde perziken en Melvita light
Risotto,With,Sage,Honey,And,Parmesan,Cheese
Romige risotto met woudhoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter