Honingijs met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediƫnten

  • 500 ml volle Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml Melvita bloemenhoning (plus extra om te serveren)
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • bijenpollen

Honingijs met bloemenhoning

4

personen

180

minuten

Zo maak je het

  • Meng in een kom de Griekse yoghurt, slagroom, bloemenhoning, vanille-extract en een snufje zout. Klop dit met een garde of mixer tot het glad is.
  • Laat het mengsel 1 uur afkoelen in de koelkast voor het beste resultaat.
  • Giet het mengsel in een diepvriesdoos en roer elk half uur door met een vork (vooral de eerste 2 uur), tot het romig bevroren is (ongeveer 4 uur totaal).
  • Schep bolletjes in een schaaltje, besprenkel met extra Melvita bloemenhoning, garneer met wat bijenpollen en een muntblaadje.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter