Sinaasappel-cheesecake met agavesiroop

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Agave_Licht biologisch

Ingrediënten

  • 200 g volkoren biscuits
  • 60 g gesmolten boter
  • Zout
  • 900 g roomkaas
  • 4 eieren
  • 100g Melvita agavesiroop
  • 125 ml room
  • 2 cm geraspte gember
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 5 schijfjes sinaasappel (voor de garnering)

Sinaasappel-cheesecake met agavesiroop

8

personen

120

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de volkoren biscuits in de keukenmachine en maal fijn tot deze helemaal verkruimeld zijn.
  • Bekleed de springvorm. Meng de koekkruimels met wat zout en de gesmolten boter.
  • Doe de koekkruimels in de springvorm en druk aan. Meng de rest van de ingrediënten met elkaar met een elektrische mixer.
  • Giet het mengsel over de bodem.
  • Bak de taart in 1 tot 1 ½ uur af. Houd hem goed in de gaten. De bovenkant mag een klein beetje karamel kleuren.
  • Zet de oven op een kiertje als de taart gebakken is. Laat op deze manier nog minimaal een uur afkoelen.
  • Garneer met de schijven sinaasappel.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter