Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Romige risotto met woudhoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
375 g risottorijst
2 el olijfolie
2–3 sjalotte, fijngehakt
250 ml droge witte wijn
1,2–1,5 l warme groentebouillon
100 g Parmezaanse kaas geraspt
2½ tl Melvita Woudhoning
10 verse salieblaadjes, fijngehakt (+ extra voor garnering)
40 g boter
Zout en peper
Delen
Print
Romige risotto met woudhoning
5
personen
40
minuten
Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem.
Fruit de sjalotten op laag vuur tot ze glazig zijn, zonder te kleuren.
Voeg de risottorijst toe en roer 1–2 minuten tot de korrels glanzen.
Giet de witte wijn erbij en roer tot bijna volledig opgenomen.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot de vloeistof is opgenomen.
Herhaal dit telkens tot de rijst beetgaar en romig is dit duurt ca. 20 minuten.
Zet het vuur laag.
Roer de Parmezaanse kaas, boter, gehakte salie en Melvita Woudhoning door de risotto.
Proef en breng op smaak met peper en een snufje zout.
Laat 1 minuut rusten met deksel op de pan.
Serveer in diepe borden, garneer met een paar druppels woudhoning en extra salie blaadjes.
Aanbevolen recepten
Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Wentelteefjes met gekarameliseerde perziken en Melvita light
Bekijk het gerecht
Romige risotto met woudhoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Feestdagen
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter