Romige risotto met woudhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita Woudhoning Premium

Ingrediënten

  • 375 g risottorijst
  • 2 el olijfolie
  • 2–3 sjalotte, fijngehakt
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1,2–1,5 l warme groentebouillon
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2½ tl Melvita Woudhoning
  • 10 verse salieblaadjes, fijngehakt (+ extra voor garnering)
  • 40 g boter
  • Zout en peper

Romige risotto met woudhoning

5

personen

40

minuten

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem.
    Fruit de sjalotten op laag vuur tot ze glazig zijn, zonder te kleuren.
  • Voeg de risottorijst toe en roer 1–2 minuten tot de korrels glanzen.
  • Giet de witte wijn erbij en roer tot bijna volledig opgenomen.
  • Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot de vloeistof is opgenomen.
  • Herhaal dit telkens tot de rijst beetgaar en romig is dit duurt ca. 20 minuten.
  • Zet het vuur laag.
  • Roer de Parmezaanse kaas, boter, gehakte salie en Melvita Woudhoning door de risotto.
  • Proef en breng op smaak met peper en een snufje zout.
  • Laat 1 minuut rusten met deksel op de pan.
  • Serveer in diepe borden, garneer met een paar druppels woudhoning en extra salie blaadjes.

Aanbevolen recepten

Crispy,Fried,Chicken,Drizzled,With,Honey,On,White,Plate,,Sweet
Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning
Pumpkin,French,Toast,With,Apricot.,Autumn,Swasonal,Food.
Wentelteefjes met gekarameliseerde perziken en Melvita light
Risotto,With,Sage,Honey,And,Parmesan,Cheese
Romige risotto met woudhoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter