Meng de bloem, 2/3 van de rietsuiker, het zou en 1 van de eieren in een kom
Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het mengsel tot een glad deeg.
Vorm er een bal van, pak in vershoudfolie in en laat in de koelkast 15 minuten rusten.
Rasp de limoen en pers de helft eruit.
Prak de amandelspijs fijn in een kom.
Meng 1 van de eieren erdoor.
Voeg het limoenrasp-sap en de roomboter toe en roer het.
Halveer de pruimen en verwijder de pit, snijd in dunne plakjes
Rol het deeg uit tussen twee vellen vershoud folie tot een ronde lap.
Haal het uit de folie en leg op een bakplaat.
Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 4cm vrij
Verdeel het amandel roomboter mengsel over het deeg.
Verdeel dan de pruimen erover en vouw de rand deeg dubbel.
Splits het laatste ei en bestrijk de deegranden met de eidooier.
Bestrooi de ingesmeerde deegrand met de rest van de rietsuiker. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen.