Pruimentaart met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediƫnten

  • 250 g bloem
  • 75 g rietsuiker
  • 1/2 el zout
  • 3 el Melvita bloemenhoning
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 limoen
  • 125 g boter
  • 150 g amandelspijs
  • 200 g roomkaas

Pruimentaart met bloemenhoning

8

personen

60

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 C
  • Meng de bloem, 2/3 van de rietsuiker, het zou en 1 van de eieren in een kom
  • Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het mengsel tot een glad deeg.
  • Vorm er een bal van, pak in vershoudfolie in en laat in de koelkast 15 minuten rusten.
  • Rasp de limoen en pers de helft eruit.
  • Prak de amandelspijs fijn in een kom.
  • Meng 1 van de eieren erdoor.
  • Voeg het limoenrasp-sap en de roomboter toe en roer het.
  • Halveer de pruimen en verwijder de pit, snijd in dunne plakjes
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen vershoud folie tot een ronde lap.
  • Haal het uit de folie en leg op een bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 4cm vrij
  • Verdeel het amandel roomboter mengsel over het deeg.
  • Verdeel dan de pruimen erover en vouw de rand deeg dubbel.
  • Splits het laatste ei en bestrijk de deegranden met de eidooier.
  • Bestrooi de ingesmeerde deegrand met de rest van de rietsuiker. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen.

Aanbevolen recepten

Crispy,Fried,Chicken,Drizzled,With,Honey,On,White,Plate,,Sweet
Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning
Pumpkin,French,Toast,With,Apricot.,Autumn,Swasonal,Food.
Wentelteefjes met gekarameliseerde perziken en Melvita light
Risotto,With,Sage,Honey,And,Parmesan,Cheese
Romige risotto met woudhoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter