Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare pizzadeegrol
  • 200 g crème fraîche
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 4-5 verse vijgen, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2-3 el Melvita bloemenhoning
  • Verse tijmblaadjes (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Een beetje olijfolie voor de randen

Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning

4

personen

25

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220°C of volg de instructies voor het pizzadeeg.
  • Rol het pizzadeeg dun uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de randen lichtjes met olijfolie voor extra knapperigheid.
  • Verdeel een dunne laag crème fraîche over de pizzabodem, maar houd ongeveer 1 cm van de rand vrij.
  • Verdeel de rode uienringen, vijgenplakjes en verkruimelde geitenkaas over de crème fraîche.
  • Voeg zout, peper en eventueel wat verse tijmblaadjes toe.
  • Zet de pizza in de oven en bak deze in 12-15 minuten, tot de korst goudbruin en krokant is en de kaas licht gesmolten is.
  • Haal de pizza uit de oven en druppel Melvita bloemenhoning eroverheen voor een zoete twist die mooi combineert met de hartige smaken.
  • Serveer en geniet van je heerlijke, zoet-hartige pizza met vijgen, rode ui, geitenkaas en bloemenhoning!

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter