Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
1 kant-en-klare pizzadeegrol
200 g crème fraîche
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
4-5 verse vijgen, in dunne plakjes gesneden
100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
2-3 el Melvita bloemenhoning
Verse tijmblaadjes (optioneel)
Zout en peper naar smaak
Een beetje olijfolie voor de randen
Delen
Print
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
4
personen
25
minuten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220°C of volg de instructies voor het pizzadeeg.
Rol het pizzadeeg dun uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de randen lichtjes met olijfolie voor extra knapperigheid.
Verdeel een dunne laag crème fraîche over de pizzabodem, maar houd ongeveer 1 cm van de rand vrij.
Verdeel de rode uienringen, vijgenplakjes en verkruimelde geitenkaas over de crème fraîche.
Voeg zout, peper en eventueel wat verse tijmblaadjes toe.
Zet de pizza in de oven en bak deze in 12-15 minuten, tot de korst goudbruin en krokant is en de kaas licht gesmolten is.
Haal de pizza uit de oven en druppel Melvita bloemenhoning eroverheen voor een zoete twist die mooi combineert met de hartige smaken.
Serveer en geniet van je heerlijke, zoet-hartige pizza met vijgen, rode ui, geitenkaas en bloemenhoning!
Aanbevolen recepten
Agavesiroop en komkommer mocktail
Bekijk het gerecht
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Bruschetta met acacia honing
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Feestdagen
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter