Skip to content
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Producten
Recepten
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij!
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Verkooppunten
Vacatures
Maanzaadrol met Melvita acaciahoning
Dit recept wordt bereid met
Naar product
Ingrediënten
300 g bloem
80 g boter (gesmolten)
2 eieren
100 ml lauwwarme melk
200 g Melvita acacia honing
7 g droge gist
Snufje zout
250 g gemalen maanzaad
120 ml melk
40 g boter
50 g gehakte noten
1 tl vanille-extract
2 el sinaasappelsnippers
2 el suiker
Delen
Print
Maanzaadrol met Melvita acaciahoning
8 personen
personen
60
minuten
Zo maak je het
Meng gist met de lauwwarme melk en 1 tl honing. Laat 10 minuten staan tot het schuimt.
Doe de bloem, zout, eieren, honing en gesmolten boter in een kom.
Voeg het gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg (5–8 min).
Laat 1 uur rijzen op een warme plek, afgedekt.
Breng de melk aan de kook.
Voeg maanzaad toe en roer tot het indikt.
Meng honing, boter, vanille, rozijnen en noten erdoor.
Laat het volledig afkoelen.
Rol het deeg uit tot een rechthoek (± 1 cm dik).
Verdeel de vulling gelijkmatig erover, laat 1 cm rand vrij.
Rol strak op vanaf de lange zijde.
Leg de rol met de naad naar beneden op een bakplaat.
Laat nog eens 20–30 min rijzen.
Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35–45 min, tot goudbruin
.
Bestrijk het warme gebak met 2 el honing.
Bestrooi met sinaasappelsnippers en grove suiker voor een feestelijke look.
Aanbevolen recepten
Honing notencake met Melvita bloemenhoning
Bekijk het gerecht
Maanzaadrol met Melvita acaciahoning
Bekijk het gerecht
Zelfgemaakte pepernoten met Melvita woudhoning
Bekijk het gerecht
Producten
Aanbevolen
Alle producten
Honing in knijpfles
Melvita specialiteiten
Plantaardige zoetmiddelen
Melvita Horeca
Recepten
Aanbevolen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Ontbijt en lunch
Gebak
Dranken
Sauzen en Dressings
Feestdagen
Nieuws
Over Melvita
Kwaliteit en verwerking
Ons verhaal
Innovatief
In actie voor de bij
Honingweetjes
Veel gestelde vragen
Biologische honing
Imkers
Kids & Bijen
Wat is honing
Soorten honing
Verwerking tot honing
Oogsten
Taken van het bijenvolk
Bijenproducten
Wat is een imker
Geschiedenis van het imkeren
Melvita Quiz
Klantenservice
Bedrijfsgegevens
Vacatures
Verkooppunten
Kom in actie voor de BIJ!
Deel dit recept
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter