Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

bloemenhoning_europa

Ingrediënten

  • 500 ml karnemelk
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 uienpoeder
  • 1 kg kipfilet
  • 150 ml melk
  • 200 g bloem
  • 1 el maïzena
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el boter
  • 4 el Melvita bloemenhoning
  • 1/2 tl citroensap
  • 1 tl peper
  • 1 tl zwarte peper

Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning

4

personen

45

minuten

Zo maak je het

  • Meng de karnemelk met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
  • Voeg de kipfilet toe, zorg dat ze goed bedekt zijn, en laat minimaal 4 uur marineren (liefst een hele nacht) in de koelkast.
  • Meng bloem, maïzena, zout, peper, paprikapoeder en cayenne in een kom.
  • Haal de kip uit de marinade, laat het overtollige eraf druipen, en wentel elk stuk goed door het bloemmengsel. Herhaal dit nog een keer
  • Verhit de frituurolie tot ongeveer 170–175°C.
  • Frituur de kip in porties gedurende 12–15 minuten, afhankelijk van de grootte.
    De kip is klaar als de buitenkant goudbruin en krokant is.
  • Laat de kip uitlekken op een rooster of keukenpapier.
  • Smelt in een klein steelpannetje de boter op laag vuur.
  • Voeg de honing en citroensap toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Giet of kwast het warme honingglazuur over de gefrituurde kip.

Aanbevolen recepten

Crispy,Fried,Chicken,Drizzled,With,Honey,On,White,Plate,,Sweet
Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning
Pumpkin,French,Toast,With,Apricot.,Autumn,Swasonal,Food.
Wentelteefjes met gekarameliseerde perziken en Melvita light
Risotto,With,Sage,Honey,And,Parmesan,Cheese
Romige risotto met woudhoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter