Granola-repen met bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

Melvita_Bloemenhoning_250_365_500

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 100 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g gedroogde aardbeien, in stukjes gesneden
  • 4 el Melvita bloemenhoning
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g witte chocolade, gesmolten

Granola-repen met bloemenhoning

12

personen

35

minuten

Zo maak je het

  • Zet de oven aan op 170°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat of een ovenschaal met bakpapier.
  • Meng de havermout, gehakte amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogde aardbeien in een grote kom.
  • Meng de gesmolten kokosolie, Melvita bloemenhoning en vanille-extract in een aparte kom. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten en roer goed door totdat alles gelijkmatig is bedekt.
  • Verspreid het mengsel over de bakplaat en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel of je handen, zodat het compact en gelijkmatig is verdeeld.
  • Bak de granola-repen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en giet deze over de granola-repen. Verspreid de gesmolten chocolade gelijkmatig met een spatel.
  • Laat de chocolade opstijven en snijd de granola-repen in stukken zodra alles volledig is afgekoeld.

Aanbevolen recepten

Crispy,Fried,Chicken,Drizzled,With,Honey,On,White,Plate,,Sweet
Krokante gefrituurde kip met honing glazuur met Melvita bloemenhoning
Pumpkin,French,Toast,With,Apricot.,Autumn,Swasonal,Food.
Wentelteefjes met gekarameliseerde perziken en Melvita light
Risotto,With,Sage,Honey,And,Parmesan,Cheese
Romige risotto met woudhoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter