Gegrilde pompoen met Light  

Dit recept wordt bereid met

Melvita Light

Ingrediënten

  • 500 g pompoen
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el Melvita Light
  • 1 tl kaneel

Gegrilde pompoen met Light  

2

personen

15

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de grill of grillpan voor op middelhoog vuur.
  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden.
  • Snijd de pompoen vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Je kunt de schil aanhouden, vooral bij Hokkaido-pompoen, omdat deze eetbaar is.
  • Meng in een kom de plakken pompoen met olijfolie, zout, peper en kaneel. Zorg ervoor dat alle plakken goed bedekt zijn.
  • Leg de plakken pompoen op de grill en gril ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze zacht en mooi gebruind zijn.
  • Haal de gegrilde pompoen van de grill en drizzel de Melvita Light er over.
  • Serveer de gegrilde pompoen warm als bijgerecht of als lichte maaltijd.

Aanbevolen recepten

Granaatappelkomkommer cocktail met zout
Agavesiroop en komkommer mocktail
pizza met bloemenhoning
Pizza met vijgen, rode ui en bloemenhoning
bruschetta met gegrilde perzikken en bloemenhoning lr
Bruschetta met acacia honing

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter