Cupcakes met kaneel, pecannoten en bloemenhoning

Dit recept wordt bereid met

packshot-prem-bloem

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 100 g boter (op kamertemperatuur)
  • 3 el Melvita biologische Bloemenhoning
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 g pecannoten (gehakt)
  • 150 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50 g poedersuiker
  • 2 el Melvita biologische Bloemenhoning
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g pecannoten (voor decoratie, optioneel)

Cupcakes met kaneel, pecannoten en bloemenhoning

12

personen

45

minuten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Zet papieren cakevormpjes in een cupcake-bakvorm.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een kom en zet apart.
  • Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtige, romige massa.
  • Voeg de Melvita biologische bloemenhoning toe en meng goed door.
  • Klop de eieren één voor één door het mengsel. Voeg het vanille-extract toe en meng alles goed door.
  • Voeg de droge ingrediënten in delen toe aan het natte mengsel, afwisselend met de melk. Begin en eindig met de droge ingrediënten en meng alles goed door tot je een glad beslag hebt.
  • Hak de walnoten grof en voeg ze toe aan het beslag. Meng ze voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 cupcakevormpjes, vul ze ongeveer 2/3 vol.
  • Bak de cupcakes 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van een cupcake steekt.
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  • Klop de roomkaas in een kom tot een gladde massa. Voeg de honing, poedersuiker en vanille-extract toe en meng goed tot een romige frosting ontstaat.
  • Als de frosting te dun is, voeg dan een beetje extra poedersuiker toe, als het te dik is, kun je een klein beetje melk toevoegen om het te verdunnen.
  • Verspreid de frosting over de afgekoelde cupcakes met een spatel of gebruik een spuitzak voor een nettere afwerking.
  • Garneer de cupcakes met de overgebleven pecannoten voor een extra crunch en decoratie.

 

Aanbevolen recepten

Apricot,Jam,With,Almonds,And,Hazelnuts.,Golden,Homemade,Fresh,Waffles.
Paaswafels met bloemenhoning & vers fruit
Easter,Easter,Cake,,Easter,Bread,With,Honey,Balls,,Covered,With
Paascake met woudhoning
Easter,Cross,Buns,With,Honey,And,Butter,,Painted,Eggs.,Light
Paasscones met acaciahoning

Deel dit recept

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter